Stacks Image 114
Dispositie:

Manuaal: Prestant 8', Gedekt 8', Octaaf 4', Roerfluit 4', Nasard 3', Woudfluit 2', Mixtuur 2 fach
Pedaal: Subbas 16'
Koppeling: Hoofdwerk - Pedaal
Tremulantmet dank aan Gerrit Hoogendoorn en Berthold Bloemendaal

.
.
Het orgel is in gebruik genomen op 12 september 1975. Adviseur was Dirk Jansz Zwart.

Gerrit Hoogendoorn van de firma BAG en oud-medewerker van Vierdag Orgelbouw meldt dat de oorspronkelijke kerk in 1986 plaats gemaakt heeft voor een nieuw kerkgebouw.
Het orgel is overgeplaatst door BAG, waarbij het front enigzins gewijzigd is op advies van Gerrit Geerds-Neuenhaus. De twee zijtorens zijn omhoog gebracht en aan de dispositie is een Engelse Hoorn 8' toegevoegd.

De heringebruikname vond plaats op 26 oktober 1986. Hiernaast een foto van het orgel in de nieuwe situatie.
Stacks Image 167

Berthold Bloemendaal stuurde nog aanvullende informatie over het orgel. Hij meldt dat het prospect een 6 voet prospect is. De Prestant 8' staat vanaf F Groot oktaaf in het front. Een 8 voet prospect kon vanwege gebrek aan ruimte in de oude kerk niet worden geplaatst. Op de speeltafel is ruimte voor een tweede klavier, maar daar is geen gebruik van gemaakt.
De Subbas 16' is afkomstig van een in 1914 gebouwd orgel van de orgelbouwer Faust uit Barmen, dat voor 1975 in de kerk werd gebruikt. Dit register heeft, in tegenstelling tot de andere registers, een pneumatische tractuur en werd in 2006 gerestaureerd door de Fa. Mense Ruiter.
De heer Bloemendaal schrijft verder dat een Engelse Hoorn 8' afkomstig is van een engels orgel en op het bordje naast de registerknop vermeld staat als Trompet 8'.
Evang. Altref. Kirchengemeinde, Wilsum Dld. 1975