Stacks Image 12
Dispositie:

Hoofdwerk: Prestant 8', Roerfluit 8', Octaaf 4', Gemshoorn 2', Mixtuur 1' 3-5 sterk
(bij halve registerstand: Sesquialter 2' 2 sterk discant (2003)
Borstwerk: Holpijp 8', Roerfluit 4', Nasard 2', Prestant 2', Regaal 8', Tremulant
Pedaal: Bourdon 16', Prestant 8' (transm.)
Koppelingen: Hoofdwerk aan Pedaal - Borstwerk aan Pedaal - Borstwerk aan Hoofdwerk Mechanische sleepladen.
Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-f1
.
.
Na sluiting van de Oosterkerk of Ontmoetingskerk ging het orgel in 2001 naar de Regenboogkerk, eveneens in Hilversum.
Ies Nijman, organist van de Regenboogkerk, vertelt dat het orgel een van twee orgels is die in de jaren 60 voor Hilversum zijn gebouwd door mijn vader. Het andere orgel was voor de Torenlaankerk. Beide kerken werden eind jaren 90 afgestoten. Er kwamen twee nieuwe kerken (Regenboogkerk en Morgenster). Het orgel uit de Ontmoetingskerk werd in 2001 overgeplaatst naar de Regenboogkerk en is in 2002 enigszins aangepast aan de nieuwe kerkzaal door Kaat & Tijhuis.
In 2003 is het nogmaals gerestaureerd door de firma Reil (Borstwerk deurtjes vervangen, totale herintonatie en de mixtuur V werd gesplitst in Mixtuur III en sesquialter), maar helaas bleek het orgel uiteindelijk toch niet te voldoen. Met haar 10 stemmen was het te klein en te weinig draagkrachtig voor de kerkzaal van 350 mensen.
In 2013 is het orgel daarom verkocht aan de Cathédral de Sante Maria in Vitoria (Spanje), waar een koororgel nodig was om de restauratie van eerst de kerk en daarna het grote Walcker orgel te overbruggen. In de Regenboogkerk staat nu een engels orgel van William Hill & Sons uit 1860.

Onderstaand foto's van het orgel in de Regenboogkerk (links) en de Cathédral de Sante Maria (rechts), ons gestuurd door Ies Nijman.

Stacks Image 159
Stacks Image 161
.
.
Oosterkerk Hilversum 1967